Judoschool Centrum” Wuustwezel is gestart op 01 september 1982 en is gevestigd in de Budo zaal van de Gemeentelijke Sporthal te Wuustwezel. 


De club is aangesloten bij:

  • Sporta federatie vzw 

(aangesloten bij : SPORT VLAANDEREN, BOIC)

  • Culturele Judo en Jiu-Jitsu Federatie (C.J.J.F.) 

(aangesloten bij FOG (lid van NOC/NSF), World Judo Federation in samenwerking met IMAF en CSIT) 

            

                                            

 


Het voornaamste doel van onze Judoschool is het aanbieden van JUDO binnen een gemoedelijke en familiale sfeer, waar jong en oud zich thuis voelen.  Op een “speelse” wijze worden de jongeren ingewijd in de technieken en de filosofie van het Judo. De  arm- en schouderworpen (Te Waza), de beenworpen (Ashi Waza), de heupworpen (Koshi Waza) alsook de houdgrepen (Osae Komi Waza) krijgen de volle aandacht.

Voor de +12 jarigen komen hierbij nog de opofferingsworpen (Sutemi's), de armklemmen (Kansetsu Waza) en de verwurgingen (Shime Waza) bij.

Er is ook de mogelijkheid (niet verplicht !) tot deelname aan verschillende wedstrijden.

 

Deelnemers aan wedstrijden moeten minstens 6 jaar oud zijn, de 5de kyu (gele gordel) bezitten en de goedkeuring van de leraars.Tijdens de vrijdagavond trainingen wordt er de nadruk gelegd op kata en technieken ter voorbereidng voor het behalen van de bruine gordel en (hogere) Dan graden.

 

Verdere inlichtingen zijn steeds te bekomen bij de trainers en tijdens de trainingen.

 

Men kan steeds, vrijblijvend, aan enkele trainingen deelnemen. De lessen zijn toegankelijk vanaf de leeftijd van 5 / 6 jaar.

 

Binnenkort